Hoppa till innehåll

Jenny Berggrens bön efter hennes medverkan i TV4:s Så Mycket Bättre

Gud, nu faller orden till marken. Hör oss och låt oss höra Dig.
Herre, nu blåser många kalla vindar samtidigt på vårt rädslas hav. När stormen drabbar oss och vi tar in vatten blir vi rädda. När sen stormen inte avtar och vi måste göra något åt saken märker vi försent att våra samhällsstrukturer och den säkerhet vi trodde vi hade inte fungerar. Försent upptäcker vi att våra öskar läcker som såll. Vad skall vi göra mot det dränkande vattnet?

Herre, tack för att Du ser oss. Endast Du kan göra något åt vår trötthet och hopplöshet när båten kränger i vinden. Vi vet att Du vill oss väl. Du vill byta vårt trasiga mot Ditt hela. Du skänker oss livet varje dag. Hjälp oss att ge det tillbaka till Dig för en ”Tomteverkstadsomgång”. Fördjupa vår självbild och ge oss självförtroende och gör oss modiga.
Låt det vi gömt och glömt som inte är vi, bli fritt från skada och låt Ditt kärleksljus lysa in i alla ömma vrår. Låt oss känna Din kärleks verkan.

Gör det nu. Gör oss till det verktyg Du vill och hjälp oss att bli den människa av kärlek som Du tänkt. Låt det starka bli starkare för att bära det svaga.
Hjälp oss sedan i bästa Missing-People-style kroka i varandra och sakta arbeta framåt metodiskt och med glädje i hjärtat för att leta reda på sanningen och finna det borttappade.
Sänd Din riktning och låt Ditt rike komma.

Herre, Du som tar till det skadade och lägger
Din skatt i brustna lerkärl: förvandla oss
i Ditt ansiktes ljus.